PICTURA ONE STROKE -ETERNUL VIS IMPLINIT

    Numai când se lasă seara iar  soarele apune lăsând pe Cer cele mai frumoase nuanţe de culori ce ne îndeamnă la visare, numai când zgomotul surd al oraşului îşi reduce considerabil decibelii imaginaţia mea îşi croieşte drum spre  eternul vis: pictura decorativă pe mobilier.

 

   Deşi  nu am studii în materie de pictură ci doar banalul talent în anii precedenţi am pictat tablouri în culori acrilice,casete îmbinând pictura in acrilice cu diverse tehnici existente (tehnica servetelului, patina vremii, shabby chic, stencil)am fost mereu interesată de tehnica denumită "One stroke painting",tehnică care nu se practică în România decât pe unghii şi nici nu există manuale sau cursuri la vreo facultate, liceu sau şcoală de artă.
    Şi, aşa cum mă  stiu,  ca întotdeauna când îmi propun ceva reusesc, consider că  nu este atât de important timpul scurs până la concretizarea aspiraţiilor ci esentiala este bucuria aceea radiantă, deplină care îţi umple sufletul, liniştea pe care o resimţi când pictezi, exaltarea pe care ţi-o da succesul sau împlinirea lucrului făcut de tine singur...
 
  Deşi în tot acest timp am încercat să găsesc o cale proprie de a  realiza acest stil de pictură in 3D acum, după aproape 7 ani de cand mi-am propus pictura decorativa reusesc sa realizez primele mele incercari studiind singură cărti, planşe de lucru, videoclipuri Youtube. 
  Printre cărtile care mă inspiră se numără si Flowers A to Z de Donna Dewberry,Cartea Mare a Picturii DecorativeVintage-Furniture-Painting Essential One Stroke de aceeasi autoare, Brushstroke handbook etc.
 Voi persevera pentru a imi dezvolta un stil propriu care sa dea ,,Decorațiunilor cu stil,, locul pe care îl merită.Si vă voi oferi plăcerea de a dezvălui din secretele picturii mele ,,dintr-o atingere,, spre a vă atinge virtual sensibilitatea.   
Va multumesc pentru timpul acordat, va simt aproape si ramaneti aproape!!!!4 comentarii:

Iulia-Cecilia spunea...

Nu am pregătiea necesară pentru a emite opinii critice cu privire la pictură, dar îmi plac foarte mult talentul dumneavoastră, pasiunea şi, nu în ultimul rând, tenacitatea.

Mara M spunea...

Buna, Iulia Cecilia, iti multumesc foarte mult pentru cuvintele tale calde.Multumesc pentru incredere. oameni ca tine ma determina sa imi pun sperante si mai multe , sa muncesc si mai mult .Este greu, oamenii care fac obiecte hand made stiu despre ce vorbesc cu cata munca si migala se naste un lucru unic, frumos .Unii nu pot intelege si aprecia nici arta, nici munca si raspunsul lor este superficial.
Ar trebui sa le dai lucrurile facute de tine pe gratis chiar ca sa fie multumiti.
Dar in acelasi timp acestia ar trebui sa aprecieze faptul ca munca noastra nu e vazuta la valoarea ei reala.Dar incercam sa ii multumim pe toti.

Modernbrush spunea...

Toate tablourile au temicata florala. Probabil este tema spiralei, o cautare de la exterior la interior. Felicitari!

Mara M spunea...

Va multumesc si va astept cu drag pe blog.Daca sunteti interesata de o colaborare va rog sa ma contactati pe facebook.Numai bine va doresc....

Căutaţi pe blog