22 aprilie 2011

Carpe diem

   Căsătoria este o verigă de aur în lanţul al cărui început este o privire şi al cărui sfârşit este infinitul.Este o ploaie pură, dintr-un cer curat, peste natura sfântă, pentru a da viaţă ogoarelor binecuvântate."(Djubran).

    În spiritul ideii de cerebrare a căsătoriei am realizat  caseta de bijuterii din imagine pe care o dedic tuturor femeilor din lume care şi-au unit destinele pentru a-şi clădi un cămin,femeilor care, într-un mod straniu,neştiut de nimeni pe pământ, sunt capabile să dăruiască unui bărbat clipa infinitului.....
    Un infinit mai preţios decât efemerul materiei,un infinit clădit din credinţă, nădejde şi dragoste.  



Femeilor pe care le respectăm tocmai pentru simplul fapt ....că sunt FEMEI.
  Simbolistica verighetelor împreunate mi-a fost inspirată nu numai de uniunea bărbatului cu femeia  în faţa lui Dumnezeu ci şi de importanţa cifrei 8, pe care, dacă o întoarcem invers, formăm simbolul infinitului sau al  unei noi vieţi.


   Cifra 8  simbolizează cea de a opta zi din ciclul creaţiei divine, zi ce corespunde Învierii lui Isus.


      Trăim într-o lume zbuciumată, haotică, în care spiritualitatea, moralitatea ori cultura îşi pierd adevărata valoare de conturare a personalităţii individuluilăsând în urmă mulţi oameni singuri, distanţi,reci,implacabili chiar,imaturi sau iresponsabili.


   De aceea eu vă doresc  să găsiţi întelepciunea de a vă crea  un templu al înţelegerii,armoniei, împlinirii în instituţia căsătoriei pentru că aşa cum spunea celebrul Rabindranath Tagore "Căsnicia este o artă.Trebuie să o creezi din nou în fiecare zi."

7 comentarii:

decoratiunicustil spunea...

Astept comentariile dvs mai ales ca aceasta este caseta mea de bijuterii preferata!!!

Antonina spunea...

Iti admir nobletea gandurilor si simbolistica impartasita cu noi.. toti ceilalti. Sper ca te numeri printre cei norocosi si impliniti. Casetuta e foarte frumoasa. Felicitari !

Mara spunea...

Multumesc frumos pentru cuvintele tale incurajatoare.Incerc sa ii determin pe oamenii acestia pe care ii intalnesc pe strazi, in tramvaie, in metrou si care cred ca vor trebui sa zambeasca din nou sa se simta bine contempland frumusetea in orice forma a ei.Din pacate cred ca doar asta ne mai ramane ........si copiii nostrii de aur!

Antonina spunea...

Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului sa reverse asupra voastra sanatate, belsug si bucurii, iar Lumina din Noaptea Sfanta sa va insoteasca pasii mereu.


Paste Fericit!

decoupage beauty spunea...

Buna Mara, pentru decorarea acesti casete ai folosit servetel? cel putin eu asa vad. Ai imbinat pictura cu decoupage, este un atu pentru tine daca ai inclinatii spre pictura, in felul asta poti da o nota personala fiecarei lucrari pe care o vei realiza.

decoratiunicustil spunea...

Buna, draga mea,aceasta este prima caseta de amintiri pe care am pictat-o folosind tehnica servetelului.Pe atunci nu stiam cate lucruri minunate se pot realiza cu aceasta tehnica.Da, poate Divintatea m-a inzestrat cu darul picturii dar desi sper inca in concretizarea acestui vis -de a realiza decoratiuni pe diverse suporturi- sunt constienta de faptul ca acesta este numai un inceput timid.Stiu ca mai am inca multe de invatat.Si sper sa reussesc sa ajung persoana care mi-as dori sa fiu in acest domeniu.Mara

decoupage beauty spunea...

Cu rabdare si cu putin ajutor sigur vei reusi sa realizezi lucruri minunate cu tehnica servetelului.Pentru orice intrebare pe care o ai si nu gasesti raspuns , cauta-ma si voi fi langa tine .
salutari din braila

Căutaţi pe blog