31 decembrie 2011

AN NOU FERICIT 2012

       Pragul dintre ani voioşi să-l treceţi liniştiţi, să plouă peste voi cu stropi de fericire, să vă fie casa belşug, alinare şi bucurie, să aveţi parte de noroc şi-un car de sănătate!!!!     
De va să vă fie cu folos urarea mea,aceasta, Atunci să  ne revedem din nou voioşi 
La anul pe vremea asta!!!!
La multi ani fericiţi!!!!!
Să trăiţi!!!

MI-E DOR SĂ-TI ASCULT TĂCERILE....

    Uneori tăcerea e mai grăitoare decât o mie de cuvinte...aşa se spune.Eu tac pentru că tăcerea îmi oferă imens de mult decât o avalanşă de cuvinte  imposibil de pătruns. 
 În tăcere ascult un ticăit de ceas, un dăngănit de clopot din depărtare, o bătaie de inimă  atât de aproape încât mă cutremur... 
 Şi aş vrea să mai aud în tăcerea asta..... glasul tău.Unde esti? În strigătul nefericit al unei privighetori în noapte? În vuietul frunzelor gonite de vânt? În strălucirea stelelor din boltă pe cerul nopţii? În licărirea apei din preajma casei tale? În lacrimile celor care te iubesc şi plâng  prea sfânta ta tăcere? Unde eşti? Te strig în noapte...  aş vrea să te ştiu închisă într-un copac scorburos şi înalt ca să respect tăcerea ta nepământeană.......
  Mi-e dor de vocea ta....de tine şi de frumoşii tăi ochi căprui .......apoi mi-e dor să-ţi ascult tăcerile aşa cum niciodată nu le-am ascultat.

   Atunci când pierdem pe cineva foarte drag nu ne rămîne decât sublima tăcere şi iubirea .De aceea, din păcate pentru mine, data de 31 decembrie 2011 reprezintă comemorarea  celor 40 de zile de când s-a stins o persoană foarte dragă mie .

Am vrut să consider copacul tăcerii noastre ca pe o parabolă a lumii de dincolo, o parabolă a sicriului mut şi rece, parabola despărţirii atât de fulgerătoare şi neaşteptată de cea dragă mie, a lumii mele interioare şi a lumii ei, a iubirii care străbate timpi şi spaţii , biruind  viaţa şi moartea deopotrivă, având ca numitor comun pe Dumnezeu.
       22 decembrie 2011

COLIND, MAGIE ŞI BRAD FRUMOS

 O mânuţă mică mă trage spre cutiile de globuri multicolore "Mami, hai să decolăm brăduţul! Te log, mami!!".Zâmbesc senin şi mă las ghidată de mânuţele finuţe şi calde ale copilului meu. Colindele de Crăciun îmi răsună în urechi şi ne asezăm cu mic, cu mare, în linişte în jurul bradului minunat cu cetină verde care urmează a fi decorat. Îl îmbrăcăm şi în câteva ore  totul pare fermecat, vrăjit şi magic. O magie pe care numai Crăciunul ne-o poate dărui şi ne-o poate transfera în sufletele atât de lipsite de liniştea şi pacea  firească a unui timp demult apus.Pentru noi Crăciunul este încărcat de atmosfera mesianică a colindelor cântate din moşi-strămoşi, a colindelor cântate în jurul bradului alături de bunicul meu preot,a cozonacilor care miros atât de frumos când se scot din cuptorul-minune, atmosfera pe care numai sentimentul iubirii, credinţei şi păcii o poate crea.
    Când pe hornul casei intră Moşul cu renii lui fermecaţi asteptăm emoţionaţi ivirea artificiilor multicolore şi pătrundem în lumea de basm mult visată de cei mici."Unde e Moş Claciun?Vleau să-l văd!"Lângă brad, mici cutiuţe frumos împachetate îşi asteaptă stăpânii, în timp ce Moş Crăciun se îndepărtează lăsându-ne nedumeriţi în jurul bradului, a poveştilor rostite la lumina lumânărilor,a bucatelor delicioase şi a colindelor, lăsând în urma sa şi mult   aşteptata binecuvântare pe care an de an o aduce în sufletele noastre, aceea a Naşterii Domnului Iisus Hristos. Aşa cum Lumina Învierii ne pătrunde în suflet dându-ne forţă nouă şi putere, Lumina Stelei Călăuzitoare a Naşterii se revarsă în inimi cu preaplinul speranţei, păcii, armoniei şi liniştii, spre a ne purifica spre mai bine,  mai frumos, mai nobil.

  Pentru mine, Crăciunul este cadoul lui Dumnezeu pentru mântuire şi renaştere.
  Vă doresc din tot sufletul mult noroc, fericire, pace, armonie, sănătate din belşug, să vă împlinească Domnul toate doleanţele şi să petreceţi frumos alături de  cei dragi vouă!!!!!
    Vă îmbrăţişez cu drag,
                             MARA
  

Căutaţi pe blog