29 octombrie 2013

"ONE STROKE" PAINTING

   Acum un an am văzut pe Youtube cea mai frumoasă tehnică de pictură "one stroke painting" denumită şi "pictura chinezească sau "accident vascular cerebral" al cărei iniţiator este americanca Donna Dewberries.Nu pot să vă spun ce şocată am fost când am văzut ce lucruri frumoase ies din tehnica aceasta aparent simplă. Am înţeles atunci că acest tip de pictură este pictura decorativă care se aplica pe mobilier, pe mici obiecte de decor, pe porţelanuri, sticlă, pereţi. 
 Am căutat  cărţi, cursuri şi seminarii de pictură one stroke în România şi am constatat cu stupoare că nici măcar facultatea de pictură nu avea asemenea cursuri pentru că nudurile sunt mai importante şi la modă. Pictura pe unghii one stroke este foarte căutată, însă cursurile fiind foarte scumpe am decis să învăţ singură după videoclipurile Youtube şi cărţile pe care le-am achiţionat de pe Internet şi de pe  http://www.books-express.ro .
   În acelaşi timp, încercând să pun mâna pe pensulă şi să experimentez am observat că acest tip de pictură decorativă, foarte populară, de altfel în tările de peste ocean, precum şi în Anglia, Franţa, Germania, Ungaria, China (pentru că acolo îi sunt originile) este numai în aparenţă uşoară. Iar fără stăpânirea unor cunoştinţe minime de mânuire a pensulei, culorii, a braţului, nimic nu este realizabil.
   Pentru că, aşa cum se scrie în literatura de specialitate, oricine ar putea stăpâni această tehnică.Păcat că, noi, românii nu avem capacitatea de a o dezvolta în România organizând seminarii, cursuri şi ateliere de creaţie. Poate că într-o zi voi organiza astfel de ateliere. Am întâlnit pe Facebook numai două persoane din toată ţara care pictează astfel pe mobilier dar din nefericire se află departe de Bucureşti.De aceea încerc  să mă perfecţionez.Ceea ce pictam până acum mi se pare mai puţin interesant faţă de acest tip de pictură decorativă, motiv pentru care experimentez mereu şi mereu.
    Nu vă spun că în paralel învăţ şi limba germană studiind la Eurocor.
   Să îmi ţineţi pumnii la învăţat şi pictat pentru că  promit că vă pregătesc surprize mari. Rămâneţi aproape. Mara
  Vă prezint mai jos ultimul tablou cu trandafiri realizat pe  scoarţă de copac....pentru că... ştiţi voi, trandafirii sunt pentru mine cele mai frumoase flori din lume!Dar voi picta şi panseluţe, violete....şi şşşttt...surpriză!!!
   Nu vă dezvălui mai mult!
   Vă pup şi vă îmbrăţisez cu mult drag!!!!
   MaraNiciun comentariu:

Căutaţi pe blog