16 mai 2011

Geometria culorii

    Stăteam seara trecută lângă o cutie simplă de lemn şi aşteptam.Ascultam în noapte...era atât de cruntă tăcerea aceea încât mintea mi-a devenit de plumb.Nici un gând, nici o idee.
    Aşa cum demult nu am mai fost vreodată.Şi, în neştirea mea, aştept din nou să văd ce se întâmplă.Cât timp nu voi avea un strop de inspiraţie?Ce să pictez?Şi cum?Cu şerveţel sau fără?
    Din nou tăcere sumbră...
    Curios, deodată aud un glas ce-mi şopteşte la ureche:"Vreau să fiu un romb!"Şi vai, tresar! Ce-o fi oare? Privesc şi văd zâmbind pe masă o culoare!
   E roşul meu preferat "aşa cum roşu era turbanul turcului bătrân al copilăriei mele".
   Sare şi tubul galben de culoare şi îmi strigă disperat:"Pe când erai copil mă preferai pe mine, erai copilul meu de suflet, acum m-ai părăsit pentru  roşul  strident şi îngâmfat?."
   Zâmbesc timid şi îl asigur pe domnul galben că el va fi un cerc PERFECT pe caseta amintirilor ce va închide în sine o lume preafrumoasă şi infinit de caldă .
   Aud un zgomot nedesluşit de voci....nu era chip să urmăresc vreuna:culorile toate s-au răsculat pe masa mea de lucru şi îşi cer dreptul fiecare de a fi luate în seamă.
   Aşa că, ascultându-le tăcută, cutia mea de lemn prinde contur....mâna mi-a redevenit unealtă, inima,un mecanism complicat...


  După patru ore de lucru manual resimt din plin oboseala ...pleoapele îmi sunt grele dar nu contează decât faptul am realizat Marea Împăcare a CULORILOR..
  Poate e prea banal să fii fericit pentru atâta lucru dar în unele nopţi cu lună plină mă simt din nou un mic copil.
 

   Caseta aceasta ar putea fi nu doar una pentru bijuteriile dumneavoastră dar şi pentru amintirile dragi ale fiecăruia dintre noi.


                         Vă prezint caseta întoarsă pe toate feţele deoarece are multe elemente decorative de amănunt.








                  După finalizare, creaţia îşi aşteaptă ceasul pentru "baia de lăcuit" care va veni peste 3 săptămâni.


 100%  hand-made
    Cum vi se pare? Îmi acordaţi un vot?
 Sau un comments?
                Şi, bineînteles, capacul interior pe care nu mă pot deloc abţine să nu scriu un citat....sau un gând.
     Acesta de aici este extras dintr-o carte celebră a lui Paulo Coelho.

        Şi pentru că deja dorm pe mine demult vă urez vise plăcute celor care dormiţi....şi vă transmit PUPICI!!
       Rămâneţi aproape!
           Good night!




9 comentarii:

AA spunea...

Mara, vreau sa-ti spun ca m-a incantat nespus de mult jocul tau de culori si cuvinte...atat de mult incat mi-ai adus in suflet o liniste deplina, o liniste care imi este atat de necesara in aceste momente atat de agitate din viata mea...de aceea eu iti multumesc...Abia astept sa vad ce minunatii colorate si relaxante mai ies din mainile tale...

decoratiunicustil spunea...

Buna, Adriana ma bucura mult linistea ta.Si daca am reusit sa contribui cat de putin la creearea ei sunt fericita.Echilibrul este in NOI pretutindeni, numai noi suntem capabili sa il restabilim chiar daca il simtim foarte rar revarsandu-se asupta fiintei noastre.Subconstientului i se "comanda" o stare de bine in care credem. Te imbratisez cu drag.

D&D spunea...

Mara, felicitari pentru ceea ce faci!!! Foarte frumos, armonios pictezi si combini culorile. Si aceasta cutie este splendida, cum zicea si Adriana, iti creeaza o liniste aparte...Te pup,o sa fiu cu ochii pe tine si lucrarile tale frumoase :D

Anonim spunea...

Foarte interesanta cutia! Bravo, Mara! :)

decoratiunicustil spunea...

Buna, D!

Iti multumesc tare mult pentru multumiri si sprijin! Bafta multa in tot ceea ce creezi cu mainile tale harnice!Eu te voi urmari de asemenea!!!Vii la Targul de handmade din weekendul acesta?21-22 mai? Eu da.Bye!

decoratiunicustil spunea...

Buna,Aleynad!

Mi-au placut nespus de mult cadourile facute de tine pentru doamne, tablourile!!Bafta!!!Cu drag te imbratisez si iti tin pumnisorii stransi.Am sa dorm cu ei asa!!!!!Bye

decoratiunicustil spunea...

Nu imi scrie nimeni nimic la Simfonia Florilor????

Lorelai spunea...

De mult vroiam să îţi scriu, te-am urmărit cu admiraţie în tăcere, dar acum vreau să îţi spun că eşti cu adevărat înzestată cu MARE TALENT şi din mâinile tale ghidate de Dumnezeu ies BIJUTERII de-a dreptul!
Îţi doresc să ai multă inspiraţie, mult spor la lucru şi aşteptăm şi alte lucrări, care să ne încânte sufletul şi privirea!
...Cât despre Simfonia Primăverii...o încîntare, mi-a readus liniştea, pacea şi dorinţa de A VISA la o lume mai bună şi mai sensibilă la tot ce ne înconjoară!

decoratiunicustil spunea...

Buna, Lorelei,
Ma bucur foarte mult ca iti place ceea ce fac....si te mai astept aici sa imi vezi si celelalte postari.Cu drag.

Căutaţi pe blog