18 mai 2011

SIMFONIA PRIMĂVERII

            Frumoase flori ce vă deschideţi "inimile" larg spre noi!
   Frumoase flori ce dăruiţi Pământului acesta gingăşie şi culoare!
   Să revărsaţi pe cerul sufletelor noastre prospeţime şi căldură, voi înşivă să umpleţi minutul neiertător pentru ca secunda să fie trăită din plin! Atât de firave precum un vis ce se risipeşte în faţa luminoaselor zori!Parcă rupte din curcubeu revărsaţi pe Pământul acesta sfânt culoare!!!
Ce ar fi lumea fără voi?


   Adu-mi Doamne sufletu-mi naiv înapoi să pot respira mireasma voastră, să mai pot trăi intens clipa ...Dar ce suflete mai pot vedea prin voi o întreaga lume? NOI? Atât de înecaţi în resemnare,tristeţe sau ură, de cufundaţi în fatalitatea prea multor întâmplări mici, mari ce ne transformă în roboţi ai vieţii? 
  Şi nebun să fii .....să nu-ţi doreşti să fii nebun.... în sufletu-ţi îngenuncheat,de-o minte de maimuţă? 
  Frumoase flori,cum puteţi ucide vanitatea, orgoliul, egoismul odios din noi?

Cum ne puteţi deschide porţi de suflet?


   Cineva  drag mie îmi spunea că viaţa o trăim cu adevărat  numai dacă în drumul nostru întâlnim un OM BUN. Şi atunci nebun să fii să nu-ţi doreşti să fii nebun....de fericire!Dar nu uita, Om BUN că e doar o clipă  efemeră,s-o păstrezi, să-i dai eternitate prin trăire. Pentru ca un bătrân tăcut,cu plete albe, hidos şi cocoşat numit DESTIN, ce stă la pândă să-ţi fure bucuria să râmână cu mâna întinsă ....precum regele Lear.


Cine poate spune că florile n-au suflet?

"Sunt seri ciudate când florile au suflet,
   Şi-n aerul fremătător pluteşte remuşcarea,
............................................
   Şi-n serile acelea păşesc gingaş ca o femeie."
(poezia aparţine unui renumit poet francez)



  Cine nu este capabil să primească în suflet frumuseţea unei flori deplânge scheletul unui copil mort .... pierdut de timp.Ochii-i plânşi cer să te vadă, mânuţele mici larg întinse spre o îmbrăţişare caldă primesc vidul de nepătruns, visele-i naive s-au prăvălit în eternitate, şi-n lipsa lor la ce ar mai visa FIINŢA? 
   De ce ar trăi cu-un  suflet gol?Frumuseţea, gingaşia voastră  mai pot reînvia  bietul copil?


POATE DA, ....POATE NU.
DEOARECE, CA NIMENI ALTUL, NUMAI UN COPIL POATE IUBI O FLOARE.




Eu vă doresc înţelepciune şi putere să puteţi vedea LUMINA, CULOAREA,GINGĂŞIA,SUFLETUL FLORILOR PĂMÂNTULUI ACESTA SFÂNT PE CARE L-A SĂRUTAT UNICUL DUMNEZEUL TRIMIS PE PĂMÂNT!!!! 
                                                

5 comentarii:

decoratiunicustil spunea...

Buna dragii mei....
Nu indrazneste nimeni sa scrie nimic????Am dezghetat eu atmosfera si va invit la comments!!!!Cine nu iubeste floarea? Sau copacul sau padurea???

AA spunea...

Eu nu cred ca este om pe suprafata pamantului care sa nu iubeasca floarea, copacul sau padurea! Eu cred ca pana si cel mai mare talhar, si cel mai mare criminal are aceasta latura sensibila, incatusata acolo undeva in sufletul lui...aceasta latura care are o disperata nevoie sa se elibereze, si cum mai bine o poti elibera daca nu prin terapia artei? Caci nu-i asa ,,Natura este arta lui Dumnezeu cel Vesnic'' Dante Alighieri

decoratiunicustil spunea...

Buna, Adriana!!

Cat ma bucur ca mi-ai scris!!!Scriindu-ti si raspunzandu-mi imi dau seama cate lucruri comune ne leaga!Si ca esti un om deosebit intr-adevar!Eu am scris acest articol ca un remember pentru ca noi, oamenii mai ales cei care traim in acest spatiu romanesc trecem atat de brutal prin timp incat uitam sa traim, sa simtim, sa ni se infioare o coarda sensibila a sufletului de frumusetea florilor pamantului, a naturii in general.Devenim indobitociti de soarta practic.Nu stiu daca intr-adevar un criminal simte ca noi, daca vede prin flori o alta lume.Sunt oameni atat de reci...singur au si ei sensibilitati ale lor dar acelea se leaga de acel ceva care i-a predestinat sa devina criminali.Citatul tau e deosebit.Cu drag.....te sarut.And soon....

Unknown spunea...

Am ajuns aici intamplator si nu pot pleca fara sa-ti spun ca ai adus in mine o reinviere,mi-ai amintit ca si numai pentru a admira toate frumusetile pe care ni le da pamantul,merita sa traiesti!

decoratiunicustil spunea...

Buna ziua!!!Ma bucur ca va place articolul meu.Sunt simple trairi, senzatii.Va doresc numai bine si va urez sa ,, reinviati,, in fiecare zi si sa incercati sa o faceti frumoasa.Va mai astept cu drag, Mara

Căutaţi pe blog